STAY (2005)

Kątik, per tv3 parodė dar vieną naktinio kino siansui būdingą filmą. “Pasilik“ nepaprastas filmas, šiaip retai kada žiūriu filmus per velnio-dėžutę, tačiau šį kartą paskaitęs atsitiktinį anonsą nesusilaikiau, ir ryžausi peržiūrai. Filmas pasakoja apie vieną Niujorko psichiatrą Semą Fosterį (akt. E. McGregoras), kuris dirba universitete ir susitikinėja su meno dėstytoja Lila (akt. N. Watts), buvusia savo paciente, kurią jis kadaise išgelbėjo nuo savižudybės. Jis bijo, kad Lila vėl gali bandyti nutraukti savo gyvenimą. Tačiau staiga atsiranda dar vienas personažas, dar daugiau rūpesčių keliantis žmogus – studentas ir menininkas Henris Letamas (akt. R. Goslingas). Jis sako, kad nužudė savo tėvus, o per 21-ąjį gimtadienį nori nusižudyti, kaip tai padarė jo pats mėgstamiausias menininkas. Semo misija tampa sustabdyti Henrį, ir neleisti jam nusižudyti. Lila nori pakalbėti su Henriu, tačiau Semas to neleidžia, nes turi svarių argumentų. Vėliau su pačiu Semu pradeda dėtis nesuprantami dalykai, jam pradeda vaidentis mirę žmonės, jis su jais kalba, taip pat jis nesusigaudo aplinkoje, o laikas jo pasamonėje bėga nepaliaujamai. Visą filmą išlaikyta nereali įtampa. Semo nušvitimų stadijos perteiktos įtikinamai, kartais, būna žiūri, bet nesupranti kas vyksta ekrane, viskas labai išmėtyta, labai keista ir viskas visai kitiap nei kitur. Tai mano vadinamas kitoks kinas. Pripažystu ir tokį, ne vien horror’ą, nors per TV retai kada žiūriu, arba išvis nežiūriu, nes nervuoja reklamos (šį kartą reklamos pasirodė įtin ilgos) ir tas televizijos supopsėjimas. Tačiau šitas filmas tikrai nustebino. Džiaugiuosi, kad pasirinkau žiūrėti “Stay“. Begalo verta dėmesio juosta. Reikia pamatyti. Įvertinti neįmanoma.

3 atsakymai to “STAY (2005)”

  1. Anonimiškas Says:

    Superinis filmas, senai bebuvau mačiusi ką nors tikrai verto dėmesio, o šis filmas kabino nuo pradžios iki galo.

  2. jo, sitas filmas jega 🙂 as paziurejus nesupratau kame tu visu keistu detaliu esme, bet po to apdiskutavom ir paaiskejo kad visas filmas yra to Henrio, papuolusio i avarija, fantazija, kaip jis isivaizduoja, kad viskas galetu vykt. is vtikruju viskas vyksta kelias minutes: jis pamato ta psichologa ir moteri (kurie siaip pirma karta susitinka) ir isivaizduoja, kas juos galetu siet. del to ir pe visa filma Semo kelnes yra per trumpos (jei pastebejot), nes Henris ji mato atstupusi, o tada jos patrumpeja. ir dar daug tokiu smulkmenu..
    gal jus supratot tai beziuredami, bet jei ne, tai lb norejau pasidalint savo ziniom 😀 nes cia toks filmas, kuriam paaiskinimas nepamaiso. o tada norisi dar karta paziuret 🙂

  3. Ligonis. Says:

    Na, šitų dalykų nebuvau pastebėjęs ir tokius komentarus vertinu 😉 Ačiū. Reikės ir man dar kartą jį pažiūrėti.

Parašykite komentarą